أهل السنة والجماعة - Ehlu sunnet vel-džemat

Islamski portal | Džemat-Sabah

Islam - Vjera mira Naslovna ISLAM|TEME Tewhid | Akida - Vjerovanje Neke derviške "dicipline" ?....Upozoreje na KNJIGU:

Neke derviške "dicipline" ?....Upozoreje na KNJIGU:

Share

Ne oglašava se "bosanska ulema" npr. o ovoj knjizi, niti ona po njima "spaljuje duh i razum". Jucer sam na sajmu kupio ovu, "dervišku verziju Gospodara prstenova"... A o kakvom djelu je rijec, evo samo nekoliko pasusa:

 

"O dijete, ako imaš namjeru (nijet) dospjeti u visal, izbaci iz sebe svaki vid suprotstavljanja." (str. 138.)

"Svakog derviša koji napusti tarikat Allah kažnjava kaznom kakvom nikoga u svjetovima kaznio nije, zbog izuzetne vrijednosti onoga što je on napustio." (str. 167.)

"Dervišovo drhtanje iz straha da ne bude odbacen od tarikata vrednije je od ibadeta sekalejna (džina i obicnih ljudi), makar ono bilo izazvano i njegovim postupcima." (str. 169.)

"Derviš se u ljubavi prema šejhu uspinje do granice da slast slušanja njegovog govora doživljava kao slast u spolnom odnosu..." (str. 197.)

"Kad je derviš iskren prema svome šejhu, ako ga zovne sa udaljenosti od hiljadu godina hoda, on ce mu se odazvati, bio šejh živ ili mrtav. Zato, u svemu što ga zadesi na ovome svijetu, iskreni derviš se svojim srcem treba usmjeriti ka svome šejhu, pa ce cuti šejhov glas i on ce mu pomoci u datoj situaciji, a ako u srcu ima ma kakav problem, neka zatvori oci i otvori srcano oko, pa ce otvoreno vidjeti šejha, a kada ga vidi, neka ga pita šta hoce i šta želi. "

 


 


Items details

Icon for hits displayHits: 1749 clicks
Icon for creation to displayCreated a year and 1 one month ago at Subota, 30 April 2016 by Vjernik

TCE-Plugin by www.teglo.info

Ažurirano ( Subota, 30 April 2016 22:52 )