أهل السنة والجماعة - Ehlu sunnet vel-džemat

Islamski portal | Džemat-Sabah

Islam - Vjera mira Naslovna ISLAM|TEME Brak u Islamu | Intimnost Šejh Aid el-Karni: Otkrio sam carobnu formulu za bracni život

Šejh Aid el-Karni: Otkrio sam carobnu formulu za bracni život

E-mail Ispis PDF
Share

Poznati saudijski ucenjak i daija, dr. Aid el-Karni, iznenadio je sve prisutne na jednom njegovom predavanju, kada je rekao da je postao pronalazac i da je došao do otkrica koje nije ništa manje važno od Ajnštajnove teorije relativiteta i Njutnovog zakona gravitacije.

A o kakvom se otkricu radi, otkrio nam je sam Aid el-Karni u video isjecku koji je objavio na svom Facebook profilu, a u kojem je, izmedu ostaloga, rekao: ”Zapadnjaci su otkrili mnoge važne stvari, medutim, hvala Allahu, i ja sam otkrio nešto slicno Ajnaštajnovoj teoriji relativiteta.

Otkrio sam teoriju tajne uspješnog bracnog života i objavio je u novinama ”Aš-Šerkul evsat” i na internetu, pod nazivom ”Carobna formula za bracni život.” A to znaci, ako primjeniš ovu formulu onda cete ti i tvoja supruga biti najsretniji bracni par na svijetu. O cemu se, zapravo, radi? Naime, ako dode do nesporazuma izmedu tebe i tvoje supruge, pokušaj, ako ikako možeš, da joj ne odgovaraš, da je ne ponižavaš, da je ne plašiš svojim vikanjem i galamom, da joj ne govoriš: ‘Lažeš! Ti si takva i takva!’ Ne, ne cini to nikako!

Žena voli da se osjeca komotno i slobodno. Ne obracaj pažnju na TV ili nešto drugo. Sjedni pred nju, slegni ramenima i potpuno se predaj. Nipošto ne odgovaraj na njene rijeci, svejedno bile istinite ili ne. I reci: ‘U pravu si, ja se kajem Allahu i obecavam da se to nikada više nece ponoviti - Molim te da me, u ime Allaha, oslobodiš, jer se šejtan sa mnom poigrao.’ Žena je po svojoj prirodi vrlo emotivna i plemenita, i uglavnom je velikodušnija od muškarca.

Osim toga, žena je povjerljivija od muškarca i ona svoje dijete i svoga muža nosi u svom srcu i brine se o njima.”


Items details

Icon for hits displayHits: 2688 clicks
Icon for creation to displayCreated 2 years and 1 one month ago at Subota, 25 April 2015 by Vjernik

TCE-Plugin by www.teglo.info