أهل السنة والجماعة - Ehlu sunnet vel-džemat

Islamski portal | Džemat-Sabah

Islam - Vjera mira Naslovna Category Blog IZ u BiH mora spriječiti širenje bolesnih feminističkih tumačenja islama u srednjim školama |

IZ u BiH mora spriječiti širenje bolesnih feminističkih tumačenja islama u srednjim školama |

E-mail Ispis PDF
Share

 

Borba protiv širenja zabluda!

 

Piše: Ezher Beganović

www.saff.ba

Od predstojeće školske godine u predmet “Kultura religija” uvode se dva nova udžbenika:

“Monoteističko troglasje-uvod u judaizam, kršćanstvo i islam”, autori Zilka Spahić-

Šiljak i Dino Abazović, te “Kultura religija” čiji su autori Ranka Katalinski, Melisa Forić i Bojana Dujković-Blagojević. Oba udžbenika će od ove godine biti obavezna učila. U sklopu prve knjige obrađeno je poglavlje ” Namaz, molitva zajedništva”.

Nažalost, ovo važno poglavlje u islamu, u knjizi “Monoteističko troglasje” obrađeno je na skandalozan način.

Autor se potrudio da našoj djeci ponudi neistinu, praksu koja nema utemeljenja u islamu, stavove koje neprijatelji islama žele svim sredstvima da ubace među muslimane. Riječ je o širenju shvatanja da je normalno da žena bude imam i da predvodi namaz muškarcima i ženama.

Evo zaključne rečenice iz teksta o namazu u sklopu kojeg se nalazi fotografija američke feministkinje Amine Wadud kako predvodi namaz:”

Na temelju većine klasičnih tumačenja šeri'atskih propisa žene ne mogu predvoditi mješoviti džemat, ali mogu biti imami ženama, što se prakticira u mnogim zemljama.

Danas se, međutim, pojavljuju žene i muškarci koji žele reafirmirati tradicionalnu praksu imameta, pa javno traže i podržavaju praksu u kojoj je žena imam mješovitom džematu žena i muškaraca.” Ova informacija je predstavljena kao da se radi o masovnoj pojavi i da ta pojava ima legitimitet u islamu, što naravno nije istina.

Ovo je vrsta tumačenja islama na koje mora reagirati Islamska zajednica u BiH. Ne smije se dozvoliti bolesnim feminističkim umovima da našu djecu odgajaju na svoj nakaradan način.

 

 


 

VIDEO DODATAK: ZENA PREDVODI NAMAZ MUSKARCIMA - MOLIM ALLAHA DA NAS SACUVA OVE ZABLUDE, AMIN.

Napomena: U Islamu je poznato da zene mogu zajedno obavljati NAMAZ, i da zena moze ZENAMA predvoditi u Dzematu ( zajednici) a nikako da ZENA PREDVODI NAMAZ / MOLITVU MJESANOM DZEMATU / MUSKARCIMA I ZENAMA.

MOLITE ALLAHA UZVISENOGA DA VAM PODARI RAZUMA U VJERI I DA VAS UCVRSTI NA PRAVOME PUTU. NAJBOLJI UZOR NAM JE NAS POSLANIK SALALLAHU ALEJHI VE SELLEM - A NIGDJE NE STOJI DA JE AISA RADIJALLAHU ANHA (ZENA POSLANIKA I NAJUCENIJA ASHABIJKA) PREDVODILA DZEMAT MUSKARCIMA. ZNACI OVO JE PUT FILOZOFIJE, S CILJEM DA SE MODERNIZUJE ISLAM, DA ALLAH SACUVA - ISLAM JE JEDAN I VJERA JE POZNATA SA DOKAZIMA - AKO HOCEMO ISLAM,ONDA GA PRIHVATIMO ONAKAV KAKAV JESTE, AKO NECEMO, ONDA JE TO NAS PROBLEM, AL NA NAMA JE DA SE EDUCIRAMO.

VIDEO:
ArtCreative Design and Custom coding

Items details

Icon for hits displayHits: 2733 clicks
Icon for creation to displayCreated 3 years and 8 months ago at Petak, 08 August 2014 by Vjernik

TCE-Plugin by www.teglo.info

Ažurirano ( Petak, 08 August 2014 09:22 )