أهل السنة والجماعة - Ehlu sunnet vel-džemat

Islamski portal | Džemat-Sabah

Islam - Vjera mira Naslovna Category Blog Istinita priča o žrtvi majke za vrijeme zemljotresa u Kini

Istinita priča o žrtvi majke za vrijeme zemljotresa u Kini

E-mail Ispis PDF
Share

SJETIMO SE HADISA: Hadis zabilježen u dva Sahiha (BUHARIJA & MUSLIM), u kojem stvoji da su Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, nakon bitke protiv Hevazina dovedena djeca i žene nevjernika te su okupljeni na jedno mjestu. Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, primijetio je među njima jednu ženu koja traži izgubljeno dijete. Skrhana od bola, sva u suzama, pomahnitala od tuge. Zatim ga je ugledala, pa ga privila na svoje grudi, snažno ga grleći, ljubila ga je i milovala, potom ga je zadojila da utaži njegovu glad. Vdjevši njenu bol i tugu zbog djeteta samilosni Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, upitao je svoje ashabe: „Šta mislite da li bi ova majka bacila svoje dijete u vatru?“
Ashabi su posmatrali taj prizor majke koja izgara od želje za svojim djetetom, majke pune ljubavi i milosti; gledali su njene suze kako kapaju na lice djeteta. „Ne bi, Allahov Poslaniče“, kazali su, „ako ne bi bila sliom natjerana nikada ga ne bi bacila.

“ Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, reče: „Zaista je Allah milostiviji prema ljudima od ove majke prema njenom djetetu!“

 

Nakon što se zemljotres smirio, kada su spasioci došli do ruševina kuće mlade žene, vidjeli su mrtvo tijelo kroz pukotine. Međutim, tijelo je bilo u nekako čudnom položaju, klečala je na koljenima isto kao da nekoga obožava, tj. da se moli. Tijelo joj je bilo nagnuto naprijed a njene ruke su podupirale neki predmet. Dok se kuća urušavala, smrskala joj je leđa i glavu.

Uz mnogo poteškoća, vođa spasilačkog tima je proturio je ruku kroz uski prolaz kako bi dosegao do ženinog tijela. Nadao se da je žena još uvijek živa. Međutim, hladno i kruto tijelo mu je bio znak da je sigurno preminula.

On i ostatak tima su napustili tu kuću i otišli da pretražuju ostale kuće koje su se urušile, trazeći preživjele. Iz nekih razloga, vođa tima imao je neki osjećaj koji gaje natjerao da se vrati nazad do ruševine prethodne kuće gdje su našli mrtvu ženu. Ponovo, kleknuo je na koljena i rukom pretraživao prostor ispod mrtvog tijela. Iznenada, vođa tima je uzviknuo: “Dijete, ovdje je dijete!”

Cijeli tim radio je zajedno, pažljivo su uklonili gomile uništenih predmeta oko tijela mrtve žene. Bila je tu 3-mjesečna beba umotana u cvijetnu dekicu ispod njenog mrtvog tijela. Očigledno, žena je napravila najveću moguću žrtvu da spasi svog sina. Dok se kuća rušila, ona je iskoristila svoje tijelo kao zaklon, da bi zaštitila svog sina. Mali dječak je i dalje mirno spavao, kada ga je vođa tima pokupio.

Doktor je brzo došao, da provjeri malog dječaka. Nakon što je otvorio dekicu, vidio je mobilni telefon u dekici. Na ekranu je bila tekstualna poruka.

Pisalo je: “Ako preživiš, moraš znati da te volim.” Mobilni telefon je kružio iz ruke u ruku spasilačkog tima. Svako ko je pročitao poruku je zaplakao. “Ako preživiš, moraš znati da te volim.” To je majčina ljubav prema djetetu.

MAGAZIN.BA /

 


 

 

VIDEO: "MAJKA S JEDNIM OKOM"

LINK:
ArtCreative Design and Custom coding

Items details

Icon for hits displayHits: 3241 clicks
Icon for creation to displayCreated 4 years and 6 months ago at Utorak, 29 Oktobar 2013 by Vjernik

TCE-Plugin by www.teglo.info

Ažurirano ( Utorak, 29 Oktobar 2013 18:53 )