أهل السنة والجماعة - Ehlu sunnet vel-džemat

Islamski portal | Džemat-Sabah

Islam - Vjera mira Naslovna ISLAM|TEME Qur`an & Nauka Jeste li se ikada zapitali?! Šta se dogodi našem tijelu kada popijemo limenku KOLE ?

Jeste li se ikada zapitali?! Šta se dogodi našem tijelu kada popijemo limenku KOLE ?

Share

Jeste li se ikada zapitali zašto kolu popijemo s osmjehom? To se dogodi zato što se s njom drogiramo, iako su kokain iz Coca Cole maknuli još prije sto godina. Zašto su maknuli kokain iz kole? Zato što je bio sasvim suvišan.

10 minuta nakon što smo popili kolu: 10 cajnih žlicica šecera pukne naš sustav (ta kolicina je 100% dnevne preporucljive kolicine šecera). Mi zbog toga necemo automatski povratiti jer fosforna kiselina u koli anulira okus slatkoce, tako da je naše tijelo zadrži.

20 minuta nakon što smo popili kolu: Kolicina šecera u krvi naglo skace, uzrokujuci inzulinsku eksploziju. Naša jetra tada odgovara tako da sve šecere koje nade u krvi pretvara u masnoce. (U tom trenutku jetra ima mnogo toga za pretvoriti u masnoce.)

40 minuta nakon što smo popili kolu: Kofein iz kole je u potpunosti apsorbiran. Šire nam se zjenice; raste nam krvni tlak; kao reakcija na sve to, naša jetra pumpa još više šecera u naš krvotok. Receptori adenozina u mozgu su sada blokirani, što sprjecava osjecaj vrtoglavice.

45 minuta nakon što smo popili kolu: Naše tijelo povecava produkciju dopamina, stimulirajuci centre za osjecaj ugode u mozgu. Ovo je, usput, u stvari isti nacin na koji na nas djeluje i heroin.

60 minuta nakon što smo popili kolu: Fosforna kiselina se spaja s kalcijem, magnezijem i cinkom u debelom crijevu, osiguravajuci dodatnu eksploziju u našem metabolizmu. Ovo se dodatno komplicira velikim dozama šecera i umjetnih sladila koji dodatno povecavaju izlucivanje kalcija putem mokrace.

Više od 60 minuta nakon što smo popili kolu: Diureticka svojstva kofeina pocinju utjecati na naše tijelo. (Imamo osjecaj da trebamo mokriti.) Tada sav kalcij, magnezij i cink koji su bili namijenjeni našim kostima i tijelu, kao i elektroliti natrija i voda izlaze iz tijela.

Više od 60 minuta nakon što smo popili kolu: Kako se kaos u našem tijelu stišava, pocinjemo osjecati nedostatak šecera. Možemo postati lako razdražljivi i usporeni. Do sada smo vec izmokrili svu vodu iz kole, no tek nakon što se ona spojila s najvažnijim hranjivim tvarima iz našeg tijela zajedno s ostalom vodom koja hidrira naše sustave, i koja zajedno s ostalim tvarima gradi naše kosti i zube. Nakon toga slijedi nedostatak kofeina, koji nastaje tek nakon nekoliko sati. (Što se osjeca još više ako ste pušac.


- AKO NEMOZEMO ZAUVJEK OSTAVITI KOLU, ONDA MAKAR UMANJITE KONZUMIRANJE!

Items details

Icon for hits displayHits: 1174 clicks
Icon for creation to displayCreated 4 years and 6 months ago at Nedjelja, 20 Oktobar 2013 by Vjernik

TCE-Plugin by www.teglo.info