أهل السنة والجماعة - Ehlu sunnet vel-džemat

Islamski portal | Džemat-Sabah

Islam - Vjera mira Naslovna Category Blog Milijardu dolara za film o proroku Muhamedu (POSLANIKU SALALLAHU ALEJHI VE SELLEM)

Milijardu dolara za film o proroku Muhamedu (POSLANIKU SALALLAHU ALEJHI VE SELLEM)

E-mail Ispis PDF
Share

Kompanija "Alnor holding" sa sedištem u Kataru objavila je juče da je budžet za film iz sedam delova o životu islamskog proroka Muhameda, povišen na milijardu dolara, dok je 2009. godine bilo objavljeno da će koštati 1,5 miliona dolara.

U filmu će biti predstavljeno sedam priča iz života proroka Muhameda

Lik Muhameda se, međutim, neće pojaviti u filmu iz poštovanja prema islamskoj tradiciji koja zabranjuje predstavljanje lika najviših duhovnih ličnosti.


- Predviđeno je da će film imati sedam delova, umesto tri koliko je prvobitno najavljeno, sa ukupnim budžetom od milijardu dolara - rekao je predsednik kompanije "Alnor" Ahmed al-Hašemi.


"Ekipa stručnjaka je završila sa pisanjem scenarija pošto je savladala brojne umetničke i dramaturške teškoće", navela je kompanija.


Kompanija "Alnor" objavila je 2009. godine da skuplja sredstva za epopeju koju će producirati Bari Ozborn, holivudski producent poznat po filmovima "Gospodar prstenova" i "Matriks".


Uticajan katarski teolog egipatskog porekla šeik Jusef al-Karadaui, čije emisije na katarskoj Televiziji Al Džazira su vrlo praćene u muslimanskom svetu, biće tehnički konsultat projekta.


Kompanija je saopštila da će film biti na engleskom i da će biti preveden na druge jezike da "ispravi lošu sliku koje zapadna društva imaju o islamu".


U septembru je niskobudžetni film snimljen u SAD, "Nevinost muslimana", u kojem je prorok Muhamed prikazan kao propalica, izazvao antizapadno nasilje širom muslimanskog sveta i u mnogim hrišćanskim zemljama.


VIDEO: " UPOZNAJ SE SA SVIJETSKIM POSLANIKOM MUHAMMEDOM SALALLAHU ALEJHI VE SELLEM

LINK:
ArtCreative Design and Custom coding

Items details

Icon for hits displayHits: 4692 clicks
Icon for creation to displayCreated 4 years and 6 months ago at četvrtak, 17 Oktobar 2013 by Vjernik

TCE-Plugin by www.teglo.info