أهل السنة والجماعة - Ehlu sunnet vel-džemat

Islamski portal | Džemat-Sabah

Islam - Vjera mira Naslovna ISLAM|TEME Različito | Tekstovi AYAT PROGRAM - Million Korisnika!

AYAT PROGRAM - Million Korisnika!

Share

ALLAHU EKBER: Ayat: milioni korisnika

Ovih dana su naši serveri zabilježili 500.000-itu instalaciju desktop verzije programa Ayat. Ovome takođe treba dodati i broj od više od pola miliona instalacija na Android mobilnim uređajima te preko 100.000 na iPhone i iPad uređajima što u konačnici predstavlja predstavlja veoma impozantan broj. Posebno želimo da istaknemo verziju za Apple mobilne uređaje jer je verzija za iOS objavljena tek prije nešto više od mjesec dana. Ovi podaci sami po sebi predstavljaju veliko priznanje za uloženi trud na razvoju ovog projekta, i to od samih korisnika, što je najvažnije.

Također, u prošlih mjesec dana, naši serveri su zabilježili skoro 3 miliona jedinstvenih posjetilaca online verzije platforme (koja nudi iste mogućnosti kao i desktop/mobilne verzije), od čega 56% novih, što pokazuje vrlo visoku dinamiku rasta popularnosti softvera na svjetskom nivou.

Ayat 1.0 je lansiran prije nepunih godinu i pol, a za kratko vrijeme je postao najkorištenija dostupna e-learning platforma za učenje Kur'ana Časnog. Fondacija Daru-l-Kur'an je od samog početka aktivna u projektu kao aktivan partner u razvoju i podršci. Nedavno su objavljene nove, poboljšane, verzije sa dodatnim unaprijeđenjima te ispravkama, a do kraja mjeseca Ramazana bi trebala izaći nova verzija sa bitnim poboljšanjima kako u aspektu UI-a tako i u mogućnostima koje pruža.

Ova softverska platforma je rađena sa primarnim ciljem da bude u upotrebi u nastavnom procesu u školama, medresama i fakultetima. Cilj je bio napraviti program koji će zadovoljiti praktične potrebe u procesu učenja Arapskog pisma, tedžvida te hifza kao krajnjeg cilja.

Trenutno na internetu postoji nekoliko programa ove namjene, u čijoj smo izradi učestvovali u posljednjih 7 godina. Medjutim, za razliku od prethodnih, ovaj projekat je od početka rađen temeljito i sa jasnom slikom i ciljem šta i kako se želi postići. U ovaj softver su pretočena mnoga iskustva stečena u izradi prethodno spomenutih aplikacija. Takođe, disciplinovan i predan rad su rezultirali alatom koji je već u upotrebi u nastavnom procesu na mnogo univerziteta i koji je postao široko rasprostranjen među korisnicima u cijelom svijetu.

Softver je, naravno, BESPLATAN, i može se preuzeti sa http://www.ayat-software.com/ - KLIKNI OVDJE ZA DOWNLOAD / PREUZMI

Ovim putem želimo da izrazimo zahvalnost:

- Rektoratu Univerziteta „Kralj Saud“ u Riadu, bivšem rektoru Abdullahu Al-Osmanu te sadašnjem Badranu Al-Omaru

- direktoru IT odjela Univerziteta „Kralj Saud“, Abdul-Azizu Al-Oraiju

- inžinjeru Mahmoudu Hammamu na izrazito predanom radu i angažmanu

- Kompleksu za štampanje Kur'ana Časnog u Medini

- kurra hafizu Dževadu ef. Gološu na pruženoj stručnoj i savjetodavnoj pomoći


Molimo Uzvišenog da njihov trud višestruko uveća i upiše u njihova dobra djela. Amin.

Items details

Icon for hits displayHits: 3287 clicks
Icon for creation to displayCreated 4 years and 10 months ago at Nedjelja, 26 Maj 2013 by Vjernik

TCE-Plugin by www.teglo.info