أهل السنة والجماعة - Ehlu sunnet vel-džemat

Islamski portal | Džemat-Sabah

Islam - Vjera mira Naslovna ISLAM|TEME Qur`an & Nauka Ubod od Pčele kao - LJEK!

Ubod od Pčele kao - LJEK!

Share

Esselamu alejkum poštovani posjetioci našeg web portal www.okc-gradacac.com, surfajuci po netu naidjoh na tekst koji govori o koristima lijecenja ubodom pcele pa se sjetih svog slucaja i nadjoh za shodno da to podijelim sa vama jer smatram da ce to biti od koristi.

Prije otprilike godinu i pol dana radio sam na našem gradacackom sajmu, postavljao sam ozvucenje po halama i kada smo dosli da postavimo jedan zvucnik visoko na ljestve, kažem ja svom pomocniku hoceš ti na ljestve možda mene nemogu nositi, a on se meni nasmija ono veleci ma znam ja da je tebi mrsko, i ja se sagnuh da uprtim zvucnik i osjeti ja neki ŠKLOC u donjem dijelu ledja, eto ga reko , ode kicma, pomocnik se meni nasmija veleci opet glumi.

I kako koja minuta poce odmicati mene ledja poceše sve više i više stezati tako da do veceri mene ledja svezaše za postelju.

Preležo sam ja tu noc i kada sam ujutro htjeo da ustanem video sam da od toga nema ništa, nekako sam otpuzao do wc-a i to je bila moja relacija, nekoliko dana je prošlo , ja bi rado otišao do doktora da dobijem neku inijekciju protiv bolova ali to je za mene bila nemoguca misija, nakon nekoliko dana su me uspjeli podignuti na noge tako da sam mogao hodati ali da se pridrzavam na svoju cestitu suprugu koja je bila u devetom mjesecu trudnoce , a ja sam se opet na nju oslanjao kada bih trebao do wc-a.Prolazilo je po 2 dana i dvije noci a da ne vidim svjetlo dana, samo sam ležao na postelji.

I nekako ja uspijem doci do auta i odem do doktora, standardna procedura, dobiješ serijal inijekcija , malo popusti koji sahat i opet isto, prodje 15tak dana a situacija ista.

Probao sam raznih lijekova ali nije bilo fajde.

I dalje sam nastavio ležati na postelji, kada sam imao prijeku potrebu otici do wc-a, onda stisnem zube i odpužem i opet na krevet.

Sjetih se ja da mi jednom prilikom kada sam radio u Srebreniku na otvorenju džamije jedan poznanik Hamid Hasikic iz Rahica pricao kako poznaje jednog pcelara u Rahicu koji je mnogima pomogao sa svojim masažama i kaze da lijeci ubodima sa pcelama, kako se ja toga sjetih nazovem ovog brata Hamida i pitam ga za telefon od tog covjeka, nazovem ja njega i kazem mu brate pomagaj, u belaju sam takvom i takvom i pojasnim mu.Kaže halali ali nemogu te nikako primit danas, jer evo samo što sam došao na posao, reko brate moj, moja žena vec ulazi u deseti mjesec trudnoce, treba da se porodi svakog trena a ja lezim nepokretan vec mjesec dana.Kaze on meni hajde dodji ali moram te u garaži masirat nemam gdje drugo, ma nema veze brate samo da ja dodjem, I tako je I bilo, došo ja a on nasmijan, ono naše bošnjacko cehre.Hajdi kaže ovamo, ma reko nemogu ja koraka napravit, i oni mene tako reci odnesu i nakon što me je izmasirao kaže mi ovako, ti imaš jedan veliki problem a to je mnogo kilograma I kicma te jedva nosi, drugi problem je što te je dobro promaha sredila, a ja se onda sjetih da sam noc prije nego što me je kicma sredila legao bez majice a velike vrucine bile i ja sam upalio klimu u sobi, i to je mene kvalitetno sredilo, i to je 100% bio uzrok svega toga što cu ja kasnije i utvrditi.

Kaže meni taj covjek a zove se Samid Karalic, nakon ove masaže bice tebi bolje 60-70%, ali tek nakon 3-4 sahata ceš osjetiti olakšanje, sjedam ja u auto i hocu da mu platim, kaže ništa brate, kako ništa, kaže lijepo ništa, i sretno, pa nemoj tako kažem ja njemu ipak si ti radio umorio se itd, kaže nista se ti ne sikiraj bitno je da tebi bude dobro.

I dodjem ja kuci nadajuci se da cu nakon 4-5 sahati ustati na noge, legao sam ja i zaspao kada sam sutradan ustao opet isto, ni makac, zovem ja njega ponovo kaze hajde dodji odma, opet mene taj isti brat odveze do njega unesu me njemu u sobu, i opet masaža, nakon masaže pita me Samid jel šta bolje, reko nije, jel mozes podignuti nogu ma reko nemogu, kaže on meni ako ti ne bude bolje do sutra onda ceš doci d ate ubodem sa pcelama,

Ma reko idi bolan odmah hvataj te pcele, kaže on meni nemogu sad drugi put, previše je bilo masaže može ti naškoditi, ma reko idi ba hvataj, kaze on opet meni , ma nesmijem sta ako si alergican na pcele itd, ma reko slušaj vidis das am na postelji više od mjesec dana, I da od mene nema nikakve fajde, idi hvataj pcele i bodi, pa ako umrem halal bilo ionako od mene nema nista.

I ode Samid donese jednu pcelu u svojim prstima, i prisloni je na moja ledja tacno ondje gdje me I bole, eee kad je mene pcela ubola, auuu sto bi ja vrišto I jauko samo da me nije stid, zabolilo mene u srcu al saburim ja ko neki momak kad saburi da ne zaplace kad ga cura ostavi.

Kaže on meni samo sam je pustio da pola otrova izbaci a kad dodješ drugi put onda cemo dvije pcele staviti.

I opet njih dvojjica mene snesoše do auta I nekako ja sjedoh I kažem mu de da ti platim ovo sad I ono prosli put, kaze on meni SRETNO, ma reko nemože tako , kaže sretno vidimo se.

I dodjoh ja do kuce, izadje brat koji me je dovezao sa autom da me izvede iz auta I nekako ja izadjoh držeci se za njega, jer u tim sitacijama od onih silnih bolova kada se covjek hoce oslonuti na svoje noge to je velika hrabrost, I jednostavno me je bilo strah stati na svoje noge, i odlucih ja da se malo više oslonim na svoje noge kad CUDO, subhanallah, ja stojim na svojim nogama, pustih ja obje ruka sa brata koji me je pridžavao, ja stojim Allahu ekber, ja hodam, masallah, kaze meni ovaj brat šta radis to, pa reko vidiš li da ja stojim na svojim nogama, I ja udjoh u kucu , a sa cudjenjem me gleda žena I djeca, legnem ja na krevet da se odmorim i kad bi vrijeme jacije, odoh ja sam do wc i fino uze abdest, kad bi vrijeme sabaha, sam se ja podigo sa kreveta i do kupatila svojim nogama, elhamdulillah. Sutradan ja u svoja kola i idem ja opet Samidu, nije me više trebao niko voziti, sad je brat moj bio suvozac, i onda sam dobio 2 pcele i opet nakon 2 dana dvije pcele I elhamdulillah ja ozdravi.

Kaze meni brat Samid Allah mu dao svaki hajr, mnogi koje je bolnica otpustila jer nisu mogli pomoci, mnogi su se izlijecili ubodima pcela, kaze on meni znas li koliko košta jedan kilogram pcelijeg otrova, nemam pojma reko, kaze preko 10 hiljada eura, bolji ti je jedan ubod pcele nego 10 inijekcija, subhanallah, dosta je kaže on meni nepokretnih koji su prohodali i iz kolica ustali nakon terapije uboda pcela. Ja sam ga slusao i samo se ibretio. Došlo vrijeme da ja krenem kuci nakon zadnje terapije sa pcelama i kažem ja njemu, slušaj brate do sada mi nisi htio ni marku naplatit, govorio si bitno je da ozdraviš, evo sad sam hvala Allahu ozdravio, sad hocu da ti platim sve ove terapije, možete mislit sta mi je rekao, SRETNO, e reko ja necu otici sa tvoje avlije dok ti ne platim i jedva sam mu utrpao nešto malo, skromno, da me je možda stid i reci naspram bolova koje sam imao i truda koji je covjek uložio da mi pomogne. Kaže meni Samid Allah mu se smilovao, ja sam pcelar 40 godina, a vidim mu po licu da nije mnogo star, pa cekaj reko kolko imaš ti godina, kaže 45, hehehe, pa kako ceš biti pcelar sa 5 godina, kaže ovo sam naslijedio od mog rahmetli oca, i on me svemu poducio, pa i ovom masiranju i lijecenjeu sa pcelama, i reko mi je moj babo rahmetli, slušsaj sine, ovo što sam te naucio time trebaš da pomažeš ljudima a ne da se bogatiš na racun nedace njihove, babo ti nece halalit ako budeš uzimao pare ljudima koje budeš lijecio i tako se bogatio.

Ja ostadoh bez teksta , zastidi se ja svog Samida, eee reko u šta meni život prodje, a vidi kakvih insana ima na dunjaluku.

Rece meni moj Samid kako ce mi bolovi postepeno silaziti u nogu i tako sve niže dok ne prestanu. I tako je i bilo, nakon nekoliko dana bolovi sidjoše u nogu i sve to prodje.

Otišao sam ja i snimao kicmu na rentgen, kaže meni dokotor zbog cega si snimao jel te boli nešto , ovdje vidim da je sve u redu sa pršljenovima i diskusima.

Poslije mi isprica jedan covjek kako mu je brat obolio na kicmu i das u ga bili odredili na operaciju i dok je cekao termin operacije otišao je Samidu na nekoliko terapija i nakon toga je ozdravio, nije otišao ni da se operiše i evo vec 5-6 godina radi sve teške poslove od gradjevine do utovara drva u šumama.

Znam da ce neko pomisliti da se ovim tekstom želi napraviti dobra reklama za brata Samida, tako mi Allaha Samid i nezna da ovo pišem i da cu to objaviti na netu. Prvenstveno mi je bio cilj da ukažem na vrijednost pcele jer pcela nije kao druge životinje, Allah je pcelu spomenuo u Kur’anu, što ukazuje na njenu vrijednost, pcela je nadahnuta životinja, pcela proizvodi MED koji je medicinski potvrdjeno lijek za prkeo 250 bolesti ali ga još uvijek u apotekama ne kupujemo kao lijek nego kao prehrambeni proizvod, med je proizvod koji nemože napasti nijedna bakterija, nema rok trajanja, nemože se pokvariti niti na niskim niti na viskom temperaturama itd itd.

Citao sam pricu jednog brata koji je bio ranjen u ratu I nije ima lijeka ni zavoja kod sebe pa mu se rana na nozi pocela crvati jer je bio dugo vremena okružen , a imao je med sa sobom pa je krpicu umocio u med i provlacio kroz prostrijelnu ranu i onda mu je rana zamladila i zarasla .

Sve ovo govori o posebnosti pcele. Itd.

A mogao sam i ne objaviti imena osoba koje su mi pomogle ali smatram da je to potrebno, jer da je meni neko rekao cuo sam da ima neki covjek koji negdje radi to i to, sigurno je da nikada nebi našao lijek a Allah najbolje zna.Ovom prilikom želio bi da zamolim Allaha da nagradi sve one koji su mi pomogli dok sam bio u tom stanju I da ta dobra djela nadju kada im bude bilo najpotrebnije,

I umalo da zaboravim spomenuti, odmah nakon što sam ozdravio od kicme Allah me je pocastio sa još jednom kcerkicom.Ono što bi savjetovao sve koji budu ovo citali:

-          Nikada nemojte biti bez podkošulje na sebi pogotovo kada spavate jer se u snu otkrijete I onda lagano vjetar sredi ledja pogotovo sto se nakada to cini I ugodnim , pogotovo kada su ljetne vrucine.

-          NIkada nemojte na sebi imati mokru ili oznojenu odjecu jer je dovoljno malo promahe da vas prikuje za postelju.

-          Vodite racuna o sjedenju, da kada sjedite za racunarom ili za stolom da vam uvijek kicma bude u pravilnom položaju.

-          Cesto radite vježbe koje ce ojacati donji dio ledja jer se ti mišici najviše zapostavljaju a najviše su izloženi propuhu i teretu.

-          Jedite zdravu hranu i pijte domace mlijeko a izbjegavajte ono iz prodavnica i marketa jer domace mlijeko je mnogo bogatije sa kalcijumom.

link od teksta koji me je ponukao da napisem ovaj tekst:

http://www.okc-gradacac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=368:apitoksinoterapija--lijeenje-pelinjim-otrovomujedom&catid=64:lifestyle&Itemid=64

Items details

Icon for hits displayHits: 2453 clicks
Icon for creation to displayCreated 5 years and 3 months ago at Subota, 26 Januar 2013 by Vjernik

TCE-Plugin by www.teglo.info