أهل السنة والجماعة - Ehlu sunnet vel-džemat

Islamski portal | Džemat-Sabah

Islam - Vjera mira Naslovna Džemat-Sabah KNJIGE | za Narudžbu NOVA KNJIGA "‘’SVOJSTVA MILOSTIVOG’’

NOVA KNJIGA "‘’SVOJSTVA MILOSTIVOG’’

E-mail Ispis PDF
Share

Upravo je izašla nova knjiga iz štampe! ‘’SVOJSTVA MILOSTIVOG’’ - Autor: Prof.Sanel Ramic
Cilj ovog djela je da se ukaže na Pravi put, kako bi ljudi upoznali i spoznali Svoga Gospodara, a zatim Ga obožavali onako kako to Uzvišeni traži od njih, istinskim obožavanjem, čvrsto vjerujući da Allahu Jedinom, Svemogućem pripada pravo da bude obožavan.

Zbog važnosti ove teme i podijeljenosti ljudskih strasti o njoj, nastojao sam što više koristiti komentare navedenog djela od mnogih poznatih i priznatih učenjaka današnjice, kao i literaturu prijašnjih alima, koji su poznati po dosljednosti slijeđenja puta prvih generacija, a posebno u ovoj trećoj vrsti tevhida, Tevhidul-esma'i ves-sifat, tj. da On posjeduje lijepa imena i savršena svojstva, kako bi što bolje pojasnili ispravno vjerovanje vezano za ovu vrstu tevhida, a ujedno dali adekvatan odgovor na šubhe novotara, poput džehmija, mu'tezila, ešarija i maturidija, mušebiha i dr.

Od Aiše, radijallahu anha, prenosi se da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, u izvidnicu poslao jednu manju grupu ashaba na čije je čelo postavio ashaba koji je svoje saborce predvodio u namazu i svako učenje završavao sa Kul-huvallahu ehad. Kada su se vratili, ispričali su to Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem, a on im je rekao: “Upitajte ga zašto je tako postupao!” Ashabi su ga upitali, a on im je odgovorio:
لِأَنَّهَا صِفَةُ الرَّحْمَن
“Zato što su (u njoj navedena) svojstva Milostivoga (tj. ona opisuje Milostivoga) i zato je volim učiti.” Na to je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Obavijestite ga da i njega Allah voli.” (Buharija, Muslim)

Komentar: Ibn Tejmijje, rahimehullah, smatra da ovaj hadis ukazuje na to da Allah voli onoga koji voli da spominje Allahova, subhanehu ve te‘ala, svojstva. (Deru te’arudil-‘akli ven-nakl.)

Vaše naruđbe i više informacija možete izvršiti putem tel. 0038761257279, ili putem e-meil-a Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript


Cjena knjige putem džemata je znatno jeftinija!

Items details

Icon for hits displayHits: 2748 clicks
Icon for creation to displayCreated 5 years and 3 months ago at četvrtak, 17 Januar 2013 by Vjernik

TCE-Plugin by www.teglo.info