أهل السنة والجماعة - Ehlu sunnet vel-džemat

Islamski portal | Džemat-Sabah

Islam - Vjera mira Naslovna Džemat-Sabah HUMANITARNI kutak Spisak Uplata / Donacija

Spisak Uplata / Donacija

E-mail Ispis PDF
Share

DONACIJE:

Eselamu Alejkum!.

Ovdje cemo navesti spisak osoba koje su do sada pomogle i donirale dio svog novca za pomaganje Allahove Vjere. Svakako apelujemo sve one koji zele da se ukljuce u pomaganje, kako bi mogli uz Allahovu pomoc i kasnije osnovati Humanitarni Fond. Molim Allaha, osim kojeg druog Boga nema, da obilato nagradi osobe koje pomazu i koje su dio ovog projekta, i molim Allaha da primi i ukabuli ovo od nas, amin. - A i vi se sjeti te administratora stranice Dzemat-Sabah u svojim Dovama.

- Ako imate dodatnih pitanja - javite nam se na tel. +45 25 59 92 49+45 25 59 92 49 ili mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript


 

UPLATE:

1: 03. mar. 2015 - Shochri Mehmeti (10 EUR )

2: 26. mar. 2015 - €10,00 EUR from Mersad Muratovic

3: 11.maj 2015 - 10,00 CHF from batal ferhat

4: 15. dec 2015 - 10€ EUR- Enio Hasagic'

5: 02.feb 2016 - 10 EUR - Zinet Kudic

6: 01.07.2016 - 30 dolara - Safeta Elezovic

7: 11.09.2016 - 10 eura - Kenan Ajdarpasic

Trenutno na kontu:

PayPal balance

PayPal balance

74,00 EUR

Elhamdulillah - Hvala Allahu

Ako neko ima neki prijedloga, moze nam se obratiti na nasu e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , al kao sto rekoh, necemo odma poduzimati, dok se jos ne skupi novca. Sto se tice same stranice, nju financiramo sami, gdje placamo server i domenu, hvala Allahu pa smo i to u stanju.


ZAŠTO UDJELJIVATI NA ALLAHOVOM PUTU ?

Eselamu alejkum poštovana bračo i sestre.

Opet smo pokrenuli sekciju ”Da`wetski Fond”, koji je prije svega namjenjen za pomoč u širenju Allahove Vjere. Ovaj fond smo i prije imali, medzutim imali smo problema sa stranicom, i evo elhamdulillah opet smo tu kao što vidite. Ova Vjera zahtjeva rad na djelu , a ne samo na jeziku, I zato želimo u ime Allaha da ovo pokrenemo, kako bi što više korisnih projekata mogli ODRADITI / pomoči, kako u Bosni tako I ostalim djelovima svijeta.

Cilj nam je da skupljamo mjesečno novac, i onda nakon odredzenog vremena bi mogli da odradimo neke korisne projekte kao sto je: snimanje CD-ova s Vjerskim sadržajem, printanje Letaka/Brošura, održavanje naše webstranice,kupovanje tehnike za snimanje predavanja itd. Ovo sve navedeno zahtjeva novac, a za ovakve hairli projekte nebi se trebali dvojmiti, dali da udjelimo ili ne.

Zašto ovo? pa upravo zato što osoba koja udjeli na Allahovom putu, a posebno u odredžene institucije gdje  se redovno radi na širenju Allahove Vjere (napr. škole Kur`ana / Dzamije itd...), za takvo nesta će inša`Allah osoba biti nagradžena, a takodžer i ostali imaće korist od toga - odnosno to je TRAJNA SADAKA. Osoba koja udjeli u ovakve projekte, imaće trajnu SADAKU, koja će teći i nakon njegove/njezine smrti.

Ako bude ODAZIVA za OVO ( elhamdulillah već ima), onda takodzer imamo i namjeru da odvojimo za Humanitarni dio, kako bi na taj način takodžer pomogli iznemogle i ugrožene osobe.

NAPOMENA
: SPISAK OSOBA KOJE BUDU POMOGALI I UDJELJIVALI, BI ĆE POSTAVLJEN NA STRANICI SA IMENOM, OSIM ONIH KOJI NEBUDU TO HTJELI. I SVAKO KO BUDE POSLO,ILI UPLATIO PREKO PAYPALA, NEKA NAM POSALJE E-MAIL I OBAVIJESTI O TOME.

Načini Uplate:


Prvi način: Kao što vidite na našoj stranici na desnoj strani, ima modul postavljen za donaciju (PayPal- DONATE na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ), preko kojeg imate mogučnosti za uplatu preko vaše Bank Kratice ili ako imate korisnika na Pay-Palu KONTU

Drugi način: [Za one koji žive u Danskoj, mogu uplatiti na sljedeči konto broj:REG NR. 9559 Konto Broj: 4380 7555 86 ili DIREKTNO SA BANK KARTICOM - KLIKNITE OVDJE MASTERCARD / VISA:

Treci način: Ko želi da novac pošalje poštom, to može uraditi na sljedeču adresu, gdje ćemo poslje uplatiti na Da`wetski konto koji posjedujemo.

Adresa:

SAFET HODZIC - [UREDNIK WEB PORTALA DZEMAT-SABAH.COM]

ØRBÆKVEJ 21.1.TV

7330 BRANDE

DENMARK

ZA VIŠE INFORMACIJA OKO UPLATE I BILO NECEG DRUGOG MOŽETE SE JAVITI NA NAŠU MAIL ADRESU:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ILI BROJ TEL: +45 25 59 92 49+45 25 59 92 49


 

 

AJETI IZ KUR`ANA I SAHIH HADISI KOJI GOVORE O VRIJEDNOSTIMA I NAGRADAMA UDJELJIVANJA NA ALLAHOVOM PUTU:

Allah, subhanehu ve te'ala, kaže u Kur`anu: „i oni koji trpe da bi postigli naklonost Gospodara svoga, i koji molitvu obavljaju, i koji od onoga što im Mi dajemo i tajno i javno udjeljuju, i koji dobrim zlo uzvraćaju - njih čeka najljepše prebivalište, edenski vrtovi u koje će ući oni i roditelji njihovi i žene njihove i porod njihov - oni koji su bili čestiti ..." (Prijevod značenja Er-Ra'd, 22-23) Takve ništa nije moglo spriječiti i odvratiti od pokornosti Allahu i udjeljivanja na Njegovu putu.

Uzvišeni je rekao: „Oni koji Allahovu Knjigu čitaju i molitvu obvaljaju i od onoga čime ih Mi opskrbljujemo udjeljuju, i tajno i javno, mogu da se nadaju nagradi koja neće nestati, da ih On prema onome što su radili nagradi i još im iz obilja Svoga da, jer On mnogo prašta i blagodaran je." (Prijevod značenja Fatir, 29-30)

Traženje Allahova zadovoljstva u činjenju dobročinstva prema Njegovim stvorenjima, osobina je bogobojaznih.

Svevišnji Allah je rekao u KURANU: „i koji od imetka, iako im je drag, daju rođacima, i siročadi, i siromasima, i putnicima-namjernicima, i prosjacima, i za otkup iz ropstva ..." (Prijevod značenja El-Bekara, 177)

U hadisu Ibnu-Mes'uda, radijallahu te'ala anh, Allahov poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kaže: „Sedmoricu će Allah staviti u Svoj hlad na Dan kada ne bude nikakva drugog do Njegova hlada" -zatim je spomenuo da je od njih i: „čovjek koji udijeli milostinju i toliko je prikrije da njegova lijevica ne zna šta je udijelila desnica." (Buharija, 620 i Muslim, 1712)

Rekao je ALLAH u KURANU: "Što god vi udjelite, On će to nadoknaditi, On najbolje opskrbljuje." (Prijevod značenja Saba, 39)

Rekao je ALLAH U KURANU: „a za dobro koje učinite Allah sigurno zna." (Prijevod značenja El-Bekara, 215)

Rekao je ALLAH U KURANU: „Imetak koji udjelite drugima u vašu je korist, ono što udjelite drugima neka bude samo Allahu za ljubav - a ono što od imetka udjelite drugima nadoknadit će vam se potpuno, neće vam biti učinjeno krivo!" ( Qur`an: Prijevod značenja Sure El-Bekara, 272)

Vrijednosti udjeljivanja:

1.Udjeljivanje u obilju i oskudici je od potpuna imana i lijepa islama.

2.Dokaz je lijepa mišljenja o Allahu i uvjerenja u Njega Svevišnjeg.

3.U tome je zahvalnost Allahu na Njegovoj blagodati, jer je On istinski vlasnik svog imetka.

4.Razlog je Allahove ljubavi i ljubavi stvorenja.

5.Njime se jačaju veze među pojedincima i zajednicama.

6.Njime se zadovoljavaju zahtjevi siromašnih i potrebnih.

7.Udjeljivanje je razlog zadobijanja bereketa u imetku i njegova povećavanja.

8.Njime se u zajednici širi ljubav i samilost koji su suprotni škrtosti i srdžbi.

9.Udjeljivanje je put koji je vodi do Dženneta.

10.Onoga koji bude udjeljivao Allah će staviti u Svoj hlad na Dan kada drugog hlada neće biti.


Allahu se zahvaljujemo na početku i na kraju. Neka je salavat i selam na Allahova poslanika, njegove ashabe i sve koji ih slijede do Sudnjega dana. Allahu,popravi mi vjeru moju,koja je glavnica moja,popravi mi i moj ovaj svijet ,jer ja na njemu zivim,popravi mi buduci svijet,jer ja njemu idem,poživi me dok mi je život dobar,a daj mi smrt,kada mi smrt bude dobra.Daj mi da moj život bude povećanje u svakom dobru,a moja smrt mir i spas od svakog zla"-AMIN

Items details

Icon for hits displayHits: 7041 clicks
Icon for creation to displayCreated 4 years and 1 one month ago at četvrtak, 18 April 2013 by Vjernik

TCE-Plugin by www.teglo.info

Ažurirano ( Petak, 14 Oktobar 2016 19:25 )